Toer Tocht Buitenland 1 t/m 3 september2023

Harztikke mooie TTB

 

 

De laatste editie van de TTB was er weer eentje om in te lijsten.

En niet in de laatste plaats door de service en medewerking van het hotelpersoneel en de deelnemers uiteraard.

Want in je blote bast met je T-shirt lopen zwaaien op het terras was voor mij ook een nieuwe en onvergetelijke ervaring. Voor de gretig filmende serveersters denk ik ook.

En dat terwijl deze bestemming eigenlijk niet eens in de planning lag,

dat was namelijk de Harz. Het was puur toeval dat we hier terecht kwamen.

 

Ons bereik voor de TTB vormt zo’n beetje een kwart cirkel, lopend vanaf de Ardennen tot aan de Harz. We proberen daarin elk jaar een verse bestemming of omgeving te vinden maar na ruim 30 jaar ontkom je er niet altijd aan om een eerder bezocht stuurparadijs opnieuw te verkennen.

 

Na 8 jaar vonden we het wel weer tijd om dan dit jaar de Harz weer te gaan bezoeken. Vorig jaar was dat zoals gezegd eigenlijk al de bedoeling maar toen lukte het niet om uit het toch wel schaarse aanbod voor grote groepen een leuke prijs te distilleren.

Uiteindelijk kwamen we toen helemaal uit in Waldbreitbach waar Hotel zur Post ons een wereldweekend heeft voorgeschoteld.

 

Direct na dat weekend hebben we gelijk een tiental hotels in de Harz aangeschreven en daar kwam gelukkig nu wel een hele mooie aanbieding uit van

 

Hotel Tannengrund in Langelsheim.

 

Tannengrund

 

Er zit echter wel een klein nadeeltje aan de Harz: de afstand is dusdanig dat je er bijna niet aan ontkomt om de kortste weg binnendoor te volgen. Er zal op de heen- en terugreis dus soms wat routewerk in zitten van vorige edities. Maar niet getreurd, we hebben al ontelbaar veel wegen in Duitsland voor de zoveelste keer gereden en dat is nooit een straf, hoe vaak je er ook komt. Acht jaar geleden zaten we in Goslar-Hahnenklee. Vanaf daar wandelend door het bos is het ongeveer anderhalf uur lopen naar Langelsheim, maar ook hier geldt weer dat we wel vaker bestemmingen in elkaars buurt hebben gehad. Denk maar aan de Eifel, Winterberg en Moezel.

De Harz is daarnaast waanzinnig mooi.

 

harz3

 

Het is ongekend ruig, dun bevolkt en met bergen tot 1142 meter vooral hoog! En bergen betekent stuurwegen en wat dat betreft kun je je lol daar wel op. En ook het hotel ziet er weer veelbelovend uit, met een binnen- en buitenbad(!) en een gezellige Biergarten.

 

IMG_5861_k

 

De inschrijving is, zoals gebruikelijk de laatste jaren, al geopend en met een prijs van 175 euro p.p., inclusief bezemwagen, mogen we ook best wel tevreden zijn. Voorrijden doen we dit jaar vrij laat, tijdens het tweede weekend van juli. De kans op sneeuw en een enkele graad boven 0 (de laatste jaren niet ongebruikelijk) achtten wij dan het kleinst. Kortom, de voortekenen zien er weer bijzonder goed uit.

 

 

 

 

Namens de TTB-organisatie

 

Ron Bennenk

 

tannengrund-hallenbad