Vrijrijden Circuit

Op het Circuit

Vrijrijden met motoren op het circuit van Zandvoort!? Dat is voor de "normale" weg-motorrijder mogelijk bij de Motor- en AutoClub Zandvoort. Hieronder krijgt u een impressie hoe het toegaat tijdens het vrijrijden.

Aankomst en parkeren

Op de baan is het afgelopen jaar gelukkig zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Er omheen echter niet. Meerdere malen is er geconstateerd dat er op de toegangsweg te hard wordt gereden. Daarom zullen wij het komende seizoen de maximum snelheid van 50 km/uur op de toegangsweg en het paddock controleren. Het rijden zonder helm (al is het maar 1 meter) is voor uw eigen veiligheid op de openbare weg niet toegestaan. Deze regel is ook op en rond het circuit van toepassing! 

Technische en geluidskeuring

Het CircuitPark Zandvoort is een modern bedrijf en moet als zodanig aan de nodige (milieu)regels voldoen. Dat heeft dus ook gevolgen voor ons bij het organiseren van dit evenement. Geluidseisen en veiligheid zijn specifiek aan de orde bij deze keuring. (Zie reglement). Helm op, pak aaneengeritst of overall, remmen in perfecte conditie en uitlaat fluisterstil.

En uiteindelijk: het rijden op het circuit

Houd er altijd rekening mee dat wij geen MotoGP rijders zijn. U niet, en ook de andere rijders niet.

Volg te allen tijde de richtlijnen en aanwijzigingen van de BaCo's, Marshals en commissieleden op. Dit geldt niet alleen voor op het circuit maar ook naast de baan.

De ambiance

De omgeving, kijken naar andere groepen, voorpret en nagenieten met z'n allen. Het hoort er zeker bij om de avond af te maken...


Blijf er altijd met uw hoofd bij en realiseer u dat, allen die aanwezig zijn, dit doen uit liefde voor het motorrijden. Alle medewerkers zijn vrijwilligers en doen hun uiterste best om alles in goede banen te leiden. In plaats van het geven van commentaar of kritiek, meld u eens aan als vrijwilliger en help mee om dit unieke evenement draaiende te houden.