Activiteiten

De activiteiten bij MAC Zandvoort

Om allerlei activiteiten voor clubleden te organiseren is er ooit de Activiteiten Commissie (AC) in het leven geroepen. Om de gaten in het bestuur te dichten is de AC opgegaan in het bestuur. Toch proberen we gedurende het hele jaar leuke, interessante en gezellige activiteiten voor onze leden te organiseren. In het winterseizoen zullen dat hoofdzakelijk dingen zijn die zich binnen afspelen. Enkele voorbeelden zijn:
- Dart competitie;
- Klaverjas drive;

Naast deze activiteiten wordt er natuurlijk ook motor gereden. Diverse toertochten en evenementen op het circuit worden georganiseerd.
Zie de pagina's over Toertochten en Vrijrijden.

Omdat het bijna niet te doen is om altijd met nieuwe ideeën te komen vragen wij met enige regelmaat wat onze clubleden willen.

Vrijrijden op het circuit

Omdat de MAC Zandvoort een club is die veel tijd op het circuit doorbrengt (o.a. 7 x per jaar het vrij rijden) is het ook aan de Sport Commissie om te zorgen dat onze leden weten wat de diverse regels op en om het circuit zijn. Hiervoor organiseren wij de zogenaamde BACO dagen. BACO staat in dit geval niet voor het overbekende drankje maar voor BAan COmmissaris.

Omdat veiligheid bij ons in een hoog vaandel staat vinden wij het heel belangrijk dat iedereen op het circuit weet wat er bedoeld wordt als er met bijvoorbeeld een gele vlag wordt gezwaaid. Tijdens deze dagen wordt er ook het een en ander verteld over het blussen van een brandende motor en, heel belangrijk, wat te doen als een rijder gevallen is. Denk dan vooral aan: Hoe weet ik of een rijder aanspreekbaar is, hoe zorg ik dat een rijder veilig en zo stabiel mogelijk ligt tot deskundig personeel aanwezig is en hoe zet ik bij een bewusteloze rijder een helm af.

Wij organiseren deze BACO-dagen volgens de eisen die de KNMV er aan stelt en al onze deelnemers aan het vrijrijden zijn verplicht deze cursus te volgen. De cursus duurt slechts een ochtend, hij is voor iedere belangstellende te volgen en geheel gratis.

Woensdagavond, clubavond

U bent iedere week van harte welkom op onze clubavond, in de zomer en winter  op woensdagavond om 20.00 uur in Oca Plaza circuitpark Zandvoort . Op deze avonden worden ook een aantal activiteiten georganiseerd, zoals de dartscompetitie en de klaverjas drive of het kijken van een motorrace. Kom gewoon eens langs om de sfeer te proeven! Mochten er meer vragen dan antwoorden zijn ontstaan, kom dan eens langs op een van onze clubavonden.