Clubblad

"De Band" en moderne tijden

Al vanaf de oprichting van de vereniging is er een clubblad “De Band”. Een toepasselijke naam. Banden verzorgen het contact tussen onze motor of auto en het wegdek. En een clubblad draagt ook bij aan een band onderling.
De laatste jaren is het toch wat lastiger om het clubblad van kopij te voorzien. Daarnaast zijn er ook steeds meer nieuwe technieken om in contact met de leden te blijven, denk aan: website en email.

“De Band” gaat zeker niet verdwijnen maar zal alleen wat minder frequent verschijnen. Om onze leden toch meer en van betere informatie te voorzien is een andere oplossing nodig. Voor onze club hebben wij een nieuwe manier van communiceren toegevoegd: de elektronische nieuwsbrief.
Op deze wijze kunnen wij sneller en frequenter onze leden bereiken.


Met de introductie van een nieuwe website, die beter en logischer is ingedeeld, is het nu ook voor ons mogelijk om op een eenvoudige manier nieuwsbrieven te verzenden. De werking is heel simpel: meld je aan en je ontvang vanzelf nieuwsberichten van MAC Zandvoort.

Waarom een elektronische nieuwsbrief?

Deze vraag is snel te beantwoorden. Voordat een clubblad bij jou op de bus valt gaat daar een tijd van samenstellen aan vooraf. Dit verzamelen van kopij, het opmaken, drukken en verzenden neemt toch al gauw 3 weken in beslag.
Wat nu als de toercommissie besluit een tussentijdse toertocht te organiseren of er is voor de Toertocht Buitenland op het laatste moment nog 1 plaatsje vrij gekomen? Dat kunnen we op via het clubblad niet communiceren. Een andere mogelijkheid is de website. Alleen dat is passieve communicatie. Jij als lid moet dus regelmatig de site in de gaten houden.
Een andere oplossing is een brief per post sturen aan de leden. Is wat werk en er kleven ook nog kosten aan.
De elektronische nieuwsbrief is voor ons de meest simpele oplossing. Snel en kosteloos.


En "De Band"?

Zoals al eerder aangegeven zal deze minder frequent gaan verschijnen, zo’n 4-6 keer per jaar.
We hebben natuurlijk de nodige achtergrondinformatie en verhalen over evenementen van de leden. Deze artikelen en andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld verjaardagskalender, lenen zich niet voor een email en zijn wat lastig te lezen vanaf een beeldscherm. Vandaar dat we “De Band” blijven maken. Natuurlijk zijn er ook leden die geen email kunnen ontvangen. Ook zij moeten op de hoogte blijven van wat zich afspeelt in de club.

 

Frequentie van de elektronische Nieuwsbrief

De elektronische nieuwsbrief zal minimaal 1 keer per maand verschijnen en highlights voor de aankomende maand bevatten.
Daarnaast kan ook ad-hoc een extra nieuwsbrief worden verstuurd als er iets bijzonders te melden valt.

Aan- en afmelden voor de Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief via de link aan de linkerkant.

Het afmelden gaat trouwens ook via het zelfde formulier.